UEF SRBIJA

Unija evropskih federalista Srbija (UEF Srbija) je nevladina i nadnacionalna organizacija posvećena promociji demokratske i federalne Evrope. Nepovezana sa bilo kojom političkom partijom, UEF Srbija je autonomni politički pokret. UEF Srbija osnovana je  2. maja 2009. godine. Punopravna članica Unije evropskih federalista, međunarodne nevladine organizacije sa dugom tradicijom i značajnim uticajem  na političke činioce u evropskim državama, postala je 30. oktobra 2010. godine. Trenutno, UEF Srbija broji više od 50 članova i članica, ima jedan regionalni i tri lokalna odbora.

Ciljevi i aktivnosti

UEF Srbija daje doprinos ostvarenju principa evropskih federalista – stvaranje Evropske federacije, sa nadnacionalnim institucijama sa ograničenom, ali stvarnom suverenom vlašću, koja će se sastojati od: Federalne vlade, Parlamenta izabranog na neposrednim izborima, Federalnog senata koji će predstavljati države članice i po mogućstvu regione, i Suda pravde. UEF Srbija se zalaže i za što brže pridruživanje i pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Radi ostvarivanja svojih ciljeva UEF Srbija:

  • promoviše potrebu i korist ujedinjene Evrope na federalističkim principima, kao i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji;
  • organizuje, samostalno ili u zajednici sa drugim organizacijama, stručne skupove, savetovanja, seminare i druge oblike stručnog obrazovanja članova UEF na neprofitnoj osnovi;
  • objavljuje knjige i druge publikacije o procesu evropske integracije Srbije, kao i federalnoj budućnosti Evrope;
  • učestvuje u osmišljavanju i realizaciji naučnih, stručnih i istraživačkih projekata iz domena evropskih integracija;
  • sarađuje sa univerzitetima, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave evropskim integracijama.

Misija

Osnovna misija UEF Srbija je da okupi građane koji žele da doprinesu promociji evropskih i demokratskih vrednosti u Srbiji, evropskim integracijama sa ciljem dostizanja punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji, kao i podsticanju javne debate o političkom sadržaju Evropske unije i stvaranju Evropske federacije.

Posetite web stranicu UEF Srbija.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s