UEF

Unija evropskih federalista (UEF) je nevladina i nadnacionalna organizacija posvećena promociji demokratske i federalne Evrope.

Sastoji se od 19 organizacija članica i aktivna je na evropskom, državnom i lokalnom nivou više od 50 godina. Osnovana je ubrzo nakon Drugog svetskog rata sa uverenjem da jedino Evropska federacija, zasnovana na ideji jedinstva u različitosti, može prevazići podele na evropskom kontinentu koje su izazvale patnju i razaranje tokom dva svetska rata. Federalisti veruju da jedino zajednički napor evropskih građana koji zajedno rade sa istim ciljem može stvoriti mirnu i demokratsku Evropu, garantujući slobodu i zaštitu ljudskih prava. Zbog toga je cilj Unije evropskih federalista da okupi građane koji žele da rade u pravcu stvaranja federalne Evrope, koji žele da budu katalizator demokratskih snaga u Evropi i da stimulišu javnu debatu o političkom sadržaju „evropskog projekta“.

Članovi UEF-a dolaze iz svih krajeva Evrope, različitog su porekla i starosne dobi. Svi oni imaju jednu zajedničku brigu, a to je budućnost Evrope i Evropske unije.

UEF nije povezan ni sa jednom političkom organizacijom, već je autonomni politički pokret koji sarađuje i želi da utiče na evropske, državne i lokalne institucije, stranke i udruženja. Zagovornici ideja UEF-a su i lideri iz političkog života, što omogućava UEF-u da efikasnije utiče na dnevno-političke događaje unutar Evropske unije. UEF sarađuje sa Mladim evropskim federalistima (JEF-Young European Federalists), Evropskim pokretom, Svetskim federalističkim pokretom i drugim proevropskim organizacijama koje dele slične brige o budućnosti Evrope.

Političko lobiranje na svim nivoima i aktivnosti u cilju podizanja svesti su kamen temeljac našeg rada ka stvaranju demokratičnije Evrope.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s