JEF Srbija: Zabrana Parade ponosa neodgovorna i nedopustiva

Beograd, 3. oktobar 2012. – Oštro osuđujemo zabranu održavanja Parade ponosa zakazane za 6. oktobar 2012. godine.

Smatramo zabranjivanje Parade ponosa koje se opravdava bezbednosnim rizicima nedopustivim i neodgovornim. Na taj način se odgovornost za najavljivano nasilje pripisuje organizatorima Parade, umesto onima koji ga podstiču i vrše.

Organizacije civilnog društva, bez obzira na usmerenje i političko opredeljenje, imaju dužnost da apeluju na poštovanje ljudskih prava i prava na okupljanje svih građana i tako rade na očuvanju osnovnih vrednosti demokratskog poretka. Iz tog razloga, kao i obaveze i potrebe da učestvujemo u unapređenju demokratskih procesa u Srbiji, izjavljujemo da je stav države da ne podrži održavanje Parade ponosa potpuno neprihvatljiv za nas.

Mladi evropski federalisti Srbije

Advertisements

Jedan odgovor na “JEF Srbija: Zabrana Parade ponosa neodgovorna i nedopustiva

  1. U Srbiji kršenje ljudskih prava postoji u sfim sferama ljudskog života poćev od ulice do državnih ustanova.Vlast se bori protiv korupcije i kriminala a ne ulazi u kriminal od strane njenih organa, (primer poreska uprava),koji protiv pravno i protiv ustavno,drsko,brezobrazno, prosto otima pare, ( pogotovo penzionerima ), koji se ne mogu orgsnizovati i nemaju nikakvu zaštitu jer nemaju para sa ćime bi eventualno potražili bilo kakvu zaštitu.Poreska Uprava traži pare.Kad pitaš „za ćega“.odgovora nema,kad pitaš „kako ste našli dug“ kažu ,prosto „preko jedinstvenog matičnog broja građana (jmbg).Kako je to moguće kad svaki građanin ima svoj (jmbg),ne znaći da sam dužan, pogotovo ako neznaju za šta sam dužan.Tada,bez ikakve najave, jedno stavno dobiješ manju penziju, jer su ti oni skinuli sa penzije 2/3 primanja.Ovo je što krače napisano, izostavljeno sijased mnogo stvari koje nisam spomenuo.Tužioi sam ih SUDU i tražio sam privremenu meru da SUD naredi da prestanu skidati sa penzije dok se sud ne završi ali od toga nema ništa.Prošlo je 8 meseci a SUD čuti.Nemam para za hranu a kamo li za lekove.Imam 65 godina.Zbog svega ovoga sam se lećio bolnićki na psihijatriji i preživio moždani i srćani udar.Ne trpim ne pravdu gnusno ponašanje.Prijatelji su mi rekli da se obratim EVROPSKOM SUDU i spremam se da tužim državu U STRASBOURG. Oduzeto mi je opšte pravo na život.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s